Bedrijven met oplossingen op het gebied van duurzame innovatie kunnen tot en met 13 oktober 2022 weer subsidie aanvragen bij het innovatieprogramma Energie & Klimaat. Het gaat om vouchers met een waarde tot € 100.000,-. De vouchers zijn te gebruiken voor uren en materialen tijdens een haalbaarheidsonderzoek of het testen van een innovatie in een fieldlab of de praktijk.

Credit: InnovationQuarter
Dien een projectplan in.

Met deze regeling stimuleert het programma bedrijven samen te werken met fieldlabs en toepassingen door te ontwikkelen waar in de regio op dit moment de grootste behoefte aan is. Eerder dit jaar startten al zes projecten vanuit de regeling.

Hoe kom ik aan een voucher?

In totaal heeft de provincie Zuid-Holland deze fase € 1,25 mln. beschikbaar gesteld voor Energie & Klimaat, waarvan deze tweede openstelling € 300.000,- in de vorm van vouchers voor innovatieprojecten. Mkb’ers en fieldlabs kunnen (samen met ketenpartners) een projectconsortium vormen en hun projectplan indienen via de website van InnovationQuarter

Bedrijven die graag mee zouden doen maar nog op zoek zijn naar een partner, kunnen dit vooraf kenbaar maken bij InnovationQuarter. De programmapartners hebben samen een groot netwerk en zetten dit graag in om bedrijven te helpen de juiste partner te vinden.

Innovatiethema’s

Het programma richt zich op vier thema’s die voor onze regio belangrijk zijn. Alleen projecten die bijdragen aan minimaal één van deze thema’s maken kans op subsidie.

  1. Verduurzaming van de gebouwde omgeving
  2. Grootschalige opwek en opslag van energie
  3. Power-2-X: elektrificatie van de industrie
  4. Circulaire grondstoffen in de industrie

Na 21 oktober worden de ingediende projectvoorstellen beoordeeld en wordt een selectie uitgenodigd voor een pitch in november. Begin december wordt bekendgemaakt welke projecten van start kunnen met subsidie.

Bron: InnovationQuarter