Commodity Trading - Rotterdam Maritime Capital of Europe Credit: Hester Blankenstijn
Overview

Commodity trading

DE MEEST COMPLETE TRADING HUB TER WERELD

Dichterbij je product dan in Rotterdam kun je niet zijn.

Met de haven aan je voeten sta je hier bovenop de lading. Je wéét wat je verhandelt zodat je kunt staan voor de kwaliteit. Het is een van de vele assets om hier zaken te doen.

Commodity Trading - Rotterdam Maritime Capital of Europe Credit: Ossip van Duivenbode

Alles aanwezig

In Rotterdam kun je handel drijven, je supply chain geheel naar behoefte inrichten en talent aanspreken. Anders dan in Londen of Génève sta je hier in direct contact met je product door de aanwezigheid van een van de grootste havens ter wereld. In een straal van tien kilometer vind je alle maritieme diensten die je nodig hebt voor aanvullende expertise of advies. Koppel dat aan specialistisch onderzoek en onderwijs in een context waar technologie en digitalisering door de hele keten heen worden omarmd, dan weet je: hier moet je zijn.

Strategische ligging en tijdzone

Het maakt dat Rotterdam tot de beste en meest complete trading hubs in de wereld behoort. Groot in de handel in agribulk zoals thee, vetten, granen, zaden, noten en plantaardige oliën, fossiele brandstoffen als olie, gas en benzine, en chemische producten. Overslag gaat snel en efficiënt waarna grondstoffen en producten kunnen worden opgeslagen, verwerkt of direct gedistribueerd.

Rotterdam ligt strategisch in de ARA-regio met snelle en betrouwbare logistieke voorzieningen via binnenvaart, weg of spoor. In een centrale tijdzone, zodat je met Europese landen, maar ook met Azië en de Verenigde Staten handel kunt drijven. Alle ingrediënten die nodig zijn om op het scherp van de snede zaken te doen en je klanten wereldwijd te bedienen.

Eeuwenlange expertise

We weten waar we het over hebben. Want Rotterdam kent een lange geschiedenis in handel en scheepvaart die teruggaat naar de zestiende eeuw. Veel handelsbedrijven zijn in Rotterdam ontstaan of groot geworden.

Denk aan Unilever, Vitol en SHV Energy maar ook de gerenommeerde theehandelaar Van Rees, de pindahandelaar Aldebaran, notenhandelaar Catz en de graanhandelaren Nidera en Cebeco.

Jorn Douwstra

Jorn Douwstra

Manager International Trade & Investment
Rotterdam Partners

+31 (0)10 790 01 40