Commando center
Overview

Digitalisering

MET EEN DRUK OP DE KNOP DE HELE TRANSPORTSECTOR IN BEELD

Rotterdam is hard op weg met de digitalisering van de transportsector. In de nabije toekomst heb je met één druk op de knop alle vervoersstromen in de wereld in beeld.

Het is een kwestie van tijd voordat logistieke dienstverleners en verladers hier nieuw concurrentievoordeel uithalen. De deur staat wagenwijd open voor investeerders en ontwikkelaars die geloven in de eindeloze voordelen van digitale oplossingen.

Duurzamer én competitiever

Het digitaliseren van de transportsector is geen doel op zich. Het verduurzamen en efficiënter inzetten van vervoersmodaliteiten: daar draait het in Rotterdam wel om. Met behulp van applicaties die tot op de minuut nauwkeurig de vertrek- en aankomsttijden van ladingen voorspellen. Informatie die schippers helpt de ideale vaarsnelheid te kiezen waardoor schepen minder brandstof verbruiken en geen wachttijd meer hebben om af te meren in de haven van Rotterdam.

Informatie die ervoor zorgt dat verladers met preciezere voorraden kunnen werken, rederijen met minder schepen meer gaan vervoeren en havens met de huidige capaciteit meer goederen en brandstoffen kunnen op- en overslaan. In Rotterdam snijdt het mes aan meerdere kanten.

Hub voor ontwikkeling en implementatie

De Rotterdamse haven is groot, de volumes omvangrijk, de logistieke stromen van, naar en door Rotterdam ingewikkeld. De complexiteit maakt deze regio de ideale plek voor het ontwikkelen, testen en uiteindelijk implementeren van digitale oplossingen. De ideale plek ook voor wereldspelers die aan de slag willen met het digitaliseren van hun business.

Want de voordelen die je hier bereikt en de kennis die je hier opdoet, kun je ook elders inzetten. Wat je als ontwikkelaar de kans biedt om je digitale oplossingen wereldwijd uit te rollen. Ketenpartners brengt het in de positie van koploper in hun sector.

Implementeren van smart shipping start hier

Lecture hall Credit: Chris Gorzeman

Samen kom je verder

Rotterdam gaat voor groei en iedereen weet dat je in de transportsector groei alleen realiseert door samenwerken. Tussen spelers die data met elkaar willen delen. Met ketenpartners die samen standaarden ontwikkelen en hun processen integreren. En door nieuwe spelers te betrekken: de ontwerpers en ontwikkelaars van digitale infrastructuren en digitale platforms.

Slimste haven ter wereld

Rotterdam zal de grootste haven van Europa blijven. En de slimste haven van de wereld worden. De regio blijft de komende jaren investeren om zowel de snelste als duurzaamste verbindingen met het Europese achterland en de wereld te realiseren. Geloof je in de eindeloze voordelen van digitalisering? Realiseer je idee in Rotterdam.