Credit: Francisco Jose Martinez Mendez
Overview

Scheepsbouw & Superjachten

Historie en innovatie
gaan hand in hand

Rotterdam behoort met de rest van Nederland tot de top van de wereld als het gaat om de bouw van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige schepen.

Waaronder ook superjachten tussen de 24 en 110 meter. Een historie die zo’n vier eeuwen teruggaat. Hier vind je de kennis, vakmensen, toeleveranciers, bouwlocaties, de benodigde maritieme diensten, loop je voorop in technologische innovaties en wordt je bestelling tot op de dag nauwkeurig geleverd.

Uniek en innovatief

De regio Rotterdam is sterk in de bouw van alle type specialistische schepen waar veel techniek bij komt kijken: van marine- en baggerschepen tot luxe jachten. Groot geworden in de gebieden rond de binnenwateren en vervolgens gecentreerd rond de haven van Rotterdam. Ieder schip dat uit de werf komt is uniek. Verduurzaming, CO2-reductie, digitalisering en innovatie staan voortdurend op het netvlies.

Vooral de makers van baggerschepen en alle toeleveranciers zijn permanent bezig met innovatie. Een enorme high-tech sector die specialistische onderdelen leveren. Deze regio loopt voorop in de ontwikkeling van autonoom varen en experimenteert daar volop mee. Niet alleen bij de binnenvaart en short sea maar ook bij off shore.

Betrouwbaar en volgens planning

Behalve voor baanbrekende innovaties, moet je in Rotterdam zijn voor betrouwbaarheid. Plaats je een bestelling in Rotterdam, dan ben je verzekerd van een schip van bijzonder hoge kwaliteit dat geheel volgens planning wordt geleverd.

Tijdens de bouw is het zelfs mogelijk om het ontwerp nog aan te passen. Weinig scheepsbouwers kunnen dit evenaren. Nederland staat niet voor niets bekend als organisatieland, Rotterdam als stad die weet van aanpakken.

Ombouw en on demand

De werven in Rotterdam zijn gericht op scheepsnieuwbouw, -herstel en -onderhoud. We blinken ook uit in grote conversies als het schip een heel andere functie gaat vervullen. Engineers en constructeurs kunnen direct met nieuwe tekeningen en ontwerpen aan de slag. Veel onderdelen, ook de meest innovatieve, maken we in de regio, meestal on demand.

Ook bij conversie komen onze organisatieskills weer van pas. Soms zijn we al twee jaar van tevoren druk bezig met plannen en ontwerpen als we weten dat op een bepaald moment een schip in tien dagen verbouwd moet worden.

Cheyenne Krijgsman

Cheyenne Krijgsman

Manager Acquisition
Deal Drechtsteden

+31 6 27 85 37 35