Overview

Rotterdam

'Gewoon' de leukste stad om te wonen

In buitenlandse media wordt Rotterdam genoemd en geroemd als een van de 'top cities in the world'. Onder meer vanwege de architectuur, de kunst en cultuur, de restaurants en het uitgaansleven. Een stoere havenstad met internationale allure en een kosmopolitische way of life.

In Rotterdam geldt: what you see is what you get. En dat maakt de stad zo leuk. De metropool charmeert door zijn totaal eigen karakter en zijn nuchtere inwoners. Iconen als de Euromast, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug en de Markthal worden door zowel door de Rotterdammers als bezoekers uit alle delen van de wereld omarmd. Historische steden als Schiedam, de stad van molens en jenever, en Dordrecht liggen om de hoek. Den Haag, Amsterdam en Antwerpen zijn met de trein binnen een uur te bereizen.

Credit: Iris van den Broek

Cultuur

Cultureel heeft de stad op alle vlakken iets te bieden: van gerenommeerde musea tot diverse pop- en theaterpodia, bioscopen en filmhuizen. Rotterdam is ook de plek voor de internationale hedendaagse kunstbeurs Art Rotterdam, het Internationale Filmfestival met 300.000 bezoekers per jaar, het North Sea Jazz Festival en een architectuurbiënnale.

Ontdek wat er in Rotterdam en de regio te beleven is

Shoppen

Shoppen doe je in de bijzondere boetiekjes en conceptstores die her en der verspreid liggen door de stad. Overal is iets te beleven. In een makerstad ontbreken natuurlijk design en fashion van lokale ontwerpers als Susan Bijl en Monique van Heist niet.

Credit: Door Iris van den Broek

Food

Zo divers als de stad is met haar 650.000 inwoners en 170 nationaliteiten, zo divers is de foodcultuur: van streetfood-tentjes, een grootstedelijke mix van smaken in urban markthallen tot sterrenrestaurants. Ook kent Rotterdam zijn eigen biercultuur met lokaal gebrouwen biertjes.

Credit: Iris van den Broek

Wonen

Wonen in Rotterdam is wonen in een metropool terwijl de woningen toch betaalbaar zijn. Of het nu een klassieke jaren 30- woning is in Kralingen, een loft op een van de pieren of een modern appartement in het centrum van de stad. De vierkante meterprijs is aanzienlijk lager dan in de rest van Europa. Voor kids is een breed aanbod in opvang en (internationale) scholen.

Meer over wonen in Rotterdam

Buiten

Wil je naar buiten, dan zijn bos en strand op steenworpafstand. De stad zelf kent prachtige parken waar het prettig toeven is, zowel in de zomer als in de winter.