City skyline with green lanes
Overview

Investeer

De tijd is rijp om in Rotterdam te investeren

Bij de beste ideeën gaat het er niet om van wie ze zijn. Maar om wat je ermee doet en ermee bereikt.

Rotterdam is een stad waar ruimte is om te groeien. Met een wereldhaven die aantrekt en verbindt. Een springplank voor wie de wereld wil veroveren.

Behoefte zien en waarmaken

Rotterdam heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op pioniers. Mensen die elke uitdaging aangaan. Docenten, talenten, wetenschappers én investeerders die ideeën echt groot willen maken. En daarvoor bruggen slaan en verbinden.

Van Pieter Calland en zijn idee over de aanleg van de Nieuwe Waterweg tot en met de ontwikkeling van Maasvlakte I & II door het Havenbedrijf Rotterdam en de leveranciers van 21st century solutions die o.a. RDM Rotterdam en Port XL voortbrengen.

Girl with curly hair in a tech environment Credit: Claire Droppert

Investeer in vooruitgang

Er is geen betere tijd dan nu om in Rotterdam te investeren. De Rotterdamse maritieme spelers willen namelijk niet alleen toonaangevend blijven in hun sectoren.

Samen met wetenschappers en overheid willen ze ook de eerste maritieme regio ter wereld worden die volledig CO2-neutraal opereert. Vernieuwen én verduurzamen is waar zij op inzetten.

Central station Rotterdam Credit: Ossip van Duivenbode

Gunstige voorwaarden

We kunnen de toekomst niet voorspellen. De voorwaarden creëren voor vernieuwing en verduurzaming kunnen we wel. Goed onderwijs, aantrekkelijke en betaalbare woningen, de bereikbaarheid van stad en regio, snelle aansluitingen met Europa en de wereld, een gunstig investerings- en ondernemersklimaat.

Er is de laatste drie decennia onophoudelijk geïnvesteerd om van stad, haven en regio een maritiem ecosysteem te smeden. Heb jij een idee? Zie jij kansen? Pak de ruimte in Rotterdam en ga ervoor.